Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Βέλου-Βόχας

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ- ΒΟΧΑΣ

Εκλογική Περιφέρεια ΒΕΛΟΥ

 1. ΚΟΝΤΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 2. ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
 3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 4. ΛΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ
 5. ΛΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 6. ΜΑΡΙΝΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ (ΤΙΜΟΣ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 7. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 8. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑ (ΒΙΚΥ) του ΗΛΙΑ
 9. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 10. ΦΡΟΝΙΜΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
 11. ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια ΒΟΧΑΣ

 1. ΔΡΟΥΓΚΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 2. ΚΕΦΑΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
 3. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 4. ΚΟΪΝΗ ΑΣΠΑΣΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 5. ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 6. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΑ-ΚΟΥΜΠΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 7. ΠΑΛΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
 8. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
 9. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
 10. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΙΤΑΛΗ ΕΛΕΝΗ του ΗΛΙΑ
 11. ΠΑΠΠΑ-ΞΥΝΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 12. ΣΑΜΑΡΑ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΙΑ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ
 13. ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
 14. ΤΖΕΚΟΥ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΦΑΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 15. ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗ – ΣΥΒΡΙΤΖΙΑΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΣΑΒΒΑ
 16. ΤΣΙΡΙΚΟΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας!

Δυναμώνουμε τη δική μας φωνή!

Η μάχη των τοπικών εκλογών είναι μια μάχη πολιτική, γιατί ψηφίζουμε για τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε να συσπειρωθούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση και όσοι ακόμη δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως στο κύριο: στην ανάγκη οργανωμένης δράσης για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην προοπτική μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης, στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής. Οι άλλες δυνάμεις επιχειρούν να κρύψουν ότι τα λαϊκά προβλήματα συνεχώς θα χειροτερεύουν αφού οι Δήμοι είναι τοπικός κρατικός μηχανισμός εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποιεί τις κεντρικές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι Κυβερνήσεις με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στη Τοπική Διοίκηση είναι τροχοπέδη για τους Δήμους, περικόπτοντας συνεχώς τη χρηματοδότηση, απαγορεύοντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οδηγώντας σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, εμποδίζοντας την υλοποίηση έργων που ανακουφίζουν το Λαό, γιατί τέτοια έργα δεν έχουν ανταποδοτικότητα.

Με τις πολιτικές αυτές συναινούν οι άλλοι υποψήφιοι που παρουσιάζονται με το μανδύα του ανεξάρτητου. Σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Κανείς υποψήφιος Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος δε βγήκε από παρθενογένεση. Όλοι έχουν πολιτική ταυτότητα, έχουν ενεργοποιηθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στα κοινά με προηγούμενες δημοτικές αρχές. Οι Μανάβης, Παπακυριάκος, Τσίτουρας και Στεργιόπουλος στηρίζουν και θα στηρίζουν πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει ως εδώ. Τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή και οι «αντιπολιτεύσεις» τους;

 • Δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την αντικατέστησαν με αύξηση των ανταποδοτικών τελών.
 • Αποδέχονται τη λογική του κόστους- οφέλους στα έργα γι’ αυτό και κανένας έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία δεν έχει γίνει ή μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας με αποτέλεσμα στον 21ο αιώνα να βλέπουμε σπίτια και μαγαζιά να πλημμυρίζουν με μια δυνατή βροχή.
 • Αποδέχονται τη λογική ότι ο δήμος είναι ένας φορομπηχτικός μηχανισμός και γι’ αυτό καλούμαστε να πληρώνουμε παντού στις αθλητικές και πολιτιστικές δομές του δήμου, που και αυτές είναι ανεπαρκείς.
 • Καμία απόφαση δεν πήραν ενάντια στους πλειστηριασμούς για όσους χρωστούν από 500€ και πάνω προς το Δήμο.
 • Κανένα έργο σε οικισμούς για τα παμπάλαια δίκτυα ύδρευσης, κατασκευασμένα από αμίαντο, υλικό υψηλού κινδύνου καρκινογένεσης. Οι δημότες συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβο το νερό στην Δημοτική υπηρεσία ύδρευσης και οι διακοπές νερού για χρέη καλά κρατούν.
 • Επιδιώκουν και διεκδικούν επιχειρηματικά εργαλεία διότι τους ενδιαφέρει η συνεργασία με επιχειρήσεις για έργα αλλά και ιδιωτικοποίηση των φορέων και παροχών του δήμου όπως ύδρευση, άρδευση, σκουπίδια, αποχέτευση. Έργα που μένουν μισά, με προβλήματα και μάλιστα οι εργολάβοι να ζητούν και αποζημιώσεις όπως έγινε με το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΡΕΙΣ

ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Δώσε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, ότι ο δήμος δεν μπορεί να γίνει «νησίδα» μέσα στο πέλαγος των αντιλαϊκών μέτρων. Δεσμευόμαστε όμως να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:

 • Να αποδοθούν τα 13 δις ευρώ στους δήμους που έχουν παρακρατηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό από το έτος 2009 έως σήμερα. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του λαού.
 • Την μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στο δήμο.
 • Διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο κρατικό φορέα με βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή, κομποστοποίηση και υγειονομική ταφή του υπολείμματος, χωρίς ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών.
 • Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου. Ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης και άρδευσης.
 • Την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων και την κατασκευή νέων για την κάλυψη των αναγκών. Κανένα παιδί έξω από παιδικούς σταθμούς και κατάργηση των τροφείων για ευπαθείς ομάδες.
 • Μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.
 • Την δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και αθλητισμό που αποτελούν αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια.
 • Την στήριξη της αγροτικής παραγωγής.
 • Να μην υπάρξει δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού ή μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας και πλειστηριασμοί για χρέη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας προς τον δήμο, ούτε διακοπή νερού.
 • Διεκδικούμε τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Κρατικού φορέα που θα διαθέτει τα υλικά και τα μηχανήματα και θα κατανέμει σχεδιασμένα το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό για τη μελέτη, συντήρηση και λειτουργία των έργων. Αντιστεκόμαστε στην τμηματική ανάθεση έργων σε ιδιώτες που όπως έχει αποδεδειχθεί όχι μόνον τα έργα δεν τελειώνουν αλλά αντίθετα βγαίνουν παθητικά λόγω μεγάλων εκπτώσεων και τελματώνουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις των ιδιωτών αναδόχων για αναχρηματοδοτήσεις όπως το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου, το φράγμα του Ασωπού κ.α.
 • Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση υπαρχόντων μελετών που αφορούν την επικίνδυνη πλέον διάβρωση των ακτών ιδιαίτερα Κοκκωνίου, Νεράτζας. Καταγγέλλουμε την επέμβαση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου στην παράλια Κοκκωνίου χωρίς καμιά μελέτη που υλοποιήθηκε με πλήρη ανευθυνότητα, προχειρότητα και χωρίς επιστημονικά κριτήρια.
 • Άμεση επέμβαση στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο του δήμου διότι μόνο άθλιο μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς επίσης και διαστρώσεις στο αγροτικό δίκτυο το οποίο έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό από την διάβρωση των πλημμύρων.