Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κορινθίων

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εκλογική Περιφέρεια ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ

  1. ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  2. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  3. ΣΟΥΦΡΙΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
  4. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ (ΝΙΚΗ) του ΗΛΙΑ

Εκλογική Περιφέρεια ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

  1. ΑΚΑΡΕΠΗ ΜΑΡΙΑ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  2. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  3. ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  4. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  5. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  6. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  7. ΓΚΡΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  8. ΖΑΝΤΡΙΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  9. ΚΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΙΠΠΗ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
  10. ΚΑΛΛΙΡΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
  11. ΚΑΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
  12. ΛΥΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  13. ΜΕΤΖΗΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
  14. ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  15. ΠΑΝΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  16. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  17. ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
  18. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  19. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  20. ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΛΕΝΑ) του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
  21. ΤΣΑΡΜΠΟΥ ΧΑΡΙΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  22. ΦΡΥΣΙΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Εκλογική Περιφέρεια ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

  1. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
  2. ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  3. ΡΟΥΚΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του ΑΛΕΞΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ

  1. ΡΟΥΣΣΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια ΤΕΝΕΑΣ

  1. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΙΑ του ΘΩΜΑ
  2. ΚΟΛΛΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  3. ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Κοινότητα Κορίνθου

  1. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  2. ΒΑΤΟΥΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  3. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  4. ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΠΑΥΛΟΥ
  5. ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  6. ΚΑΝΑΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  7. ΚΑΤΕΜΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΦΩΤΙΟΥ
  8. ΜΑΡΝΕΖΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΜΙΧΑΗΛ
  9. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  10. ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΣ ΦΩΚΙΩΝ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  11. ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

ΤΖΕΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας!

Δυναμώνουμε τη δική μας φωνή!

Η μάχη των τοπικών εκλογών είναι μια μάχη πολιτική, γιατί ψηφίζουμε για τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε να συσπειρωθούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση και όσοι ακόμη δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως στο κύριο: στην ανάγκη οργανωμένης δράσης για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην προοπτική μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης, στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής. Οι άλλες δυνάμεις επιχειρούν να κρύψουν ότι τα λαϊκά προβλήματα συνεχώς θα χειροτερεύουν αφού οι Δήμοι είναι τοπικός κρατικός μηχανισμός εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποιεί τις κεντρικές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι Κυβερνήσεις με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στη Τοπική Διοίκηση είναι τροχοπέδη για τους Δήμους, περικόπτοντας συνεχώς τη χρηματοδότηση, απαγορεύοντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οδηγώντας σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, εμποδίζοντας την υλοποίηση έργων που ανακουφίζουν το Λαό, γιατί τέτοια έργα δεν έχουν ανταποδοτικότητα.

Με τις πολιτικές αυτές συναινούν οι άλλοι υποψήφιοι που παρουσιάζονται με το μανδύα του ανεξάρτητου. Σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Κανείς υποψήφιος Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος δε βγήκε από παρθενογένεση. Όλοι έχουν πολιτική ταυτότητα, έχουν ενεργοποιηθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στα κοινά με προηγούμενες δημοτικές αρχές. Όλοι αυτοί που δηλώνουν ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια τα κόμματα και τις πολιτικές που φόρτωσαν με βάρη το λαό. Συμφώνησαν και εφάρμοσαν τις αντιδραστικές κατευθύνσεις σε δήμους.

  • Δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την αντικατέστησαν με αύξηση των ανταποδοτικών τελών.
  • Αποδέχονται τη λογική του κόστους- οφέλους στα έργα και γι’ αυτό ιεραρχούν τα έργα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες του λαού. Δεν πραγματοποιούνται έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας την ίδια στιγμή που θησαυρίζουν οι εργολάβοι από αναπλάσεις πλατειών, ακριβά και αποσπασματικά έργα. Γι’ αυτό το λόγο για παράδειγμα στα σχολεία δεν έχει πραγματοποιηθεί αντισεισμικός έλεγχος, οι οικισμοί του δήμου δεν έχουν σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς και γίνονται πλημμύρες σε σπίτια και δρόμους με την παραμικρή βροχή.
  • Οι παιδικοί σταθμοί στεγάζονται σε μαγαζιά και σε ακατάλληλους χώρους-φυλακές και δεν επαρκούν για τις ανάγκες. Οι οικογένειες αναγκάζονται να πληρώνουν τροφεία ή να στέλνουν τα παιδιά τους με επιδότηση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
  • Αποδέχονται τη λογική ότι ο δήμος είναι ένας φορομπηχτικός μηχανισμός. Ο δήμος έχει ματωμένο απόθεμα από την αύξηση των τελών. Δεν διευκολύνονται οι άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ και φορτώνονται τα βάρη των τελών.
  • Βασισμένος στο νόμο Σκουρλέτη, ο δήμος επέβαλε έως και 30% αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη για έργα στο νερό, με αποτέλεσμα να έχουμε τα πιο ακριβά νερά στην Ελλάδα.
  • Ο Δήμαρχος επικυρώνει στην πράξη τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ συμμετέχοντας στον ΦΟΣΔΑ της περιφέρειας, παρόλο που την κατήγγειλε μέχρι πέρσι. Η διαχείριση απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ θα πολλαπλασιάσει το κόστος. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος χτίζει εργοστάσιο ενδιάμεσης διαχείρισης το οποίο είτε δε θα μπορέσει να λειτουργήσει είτε θα λειτουργήσει με τέτοιο κόστος που θα αναγκαστεί να παραδώσει προίκα στην ΤΕΡΝΑ.
  • Στο δήμο έχουν εφαρμόσει όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διαιωνίζουν το αίσχος της κάλυψης πάγιων αναγκών με συμβασιούχους. Ο Δήμος Κορινθίων ήταν ένας από τους τρεις σε όλη την Ελλάδα που απέλυσε τους συμβασιούχους στην καθαριότητα το 2017, ενώ η επιθεώρηση εργασίας τον έχει καταγγείλει για παραβάσεις στα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΡΕΙΣ

ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Δώσε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, ότι ο δήμος δεν μπορεί να γίνει «νησίδα» μέσα στο πέλαγος των αντιλαϊκών μέτρων. Δεσμευόμαστε όμως να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:

  • Να αποδοθούν τα 16 δις ευρώ στους δήμους που έχουν παρακρατηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό από το έτος 2009 έως σήμερα. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του λαού.
  • Την μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στο δήμο.
  • Διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο κρατικό φορέα με βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή, κομποστοποίηση και υγειονομική ταφή του υπολείμματος, χωρίς ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών.
  • Την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων και την κατασκευή νέων για την κάλυψη των αναγκών. Κανένα παιδί έξω από παιδικούς σταθμούς και κατάργηση των τροφείων για ευπαθείς ομάδες.
  • Μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Την δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και αθλητισμό που αποτελούν αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια.
  • Να μην υπάρξει δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού ή μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας και πλειστηριασμοί για χρέη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας προς τον δήμο, ούτε διακοπή νερού.
  • Διεκδικούμε τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Κρατικού φορέα που θα διαθέτει τα υλικά και τα μηχανήματα και θα κατανέμει σχεδιασμένα το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό για τη μελέτη, συντήρηση και λειτουργία των έργων. Αντιστεκόμαστε στην τμηματική ανάθεση έργων σε ιδιώτες που όπως έχει αποδεδειχθεί όχι μόνον τα έργα δεν τελειώνουν αλλά αντίθετα βγαίνουν παθητικά λόγω μεγάλων εκπτώσεων και τελματώνουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις των ιδιωτών αναδόχων για αναχρηματοδοτήσεις όπως στην πλατεία Π. Τσαλδάρη.
  • Άμεση επέμβαση στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο του δήμου διότι μόνο άθλιο μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα προεκλογικά μπαλώματα του Δημάρχου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε συνταξιούχους, ΑμΕΑ, ανέργους και ευπαθείς ομάδες.