Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σικυωνίων

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Εκλογική Περιφέρεια ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

 1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΙΝΤΖΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 2. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 3. ΑΡΑΠΙ ΦΡΕΝΚΛΙΝ του ΜΠΕΣΝΙΚ
 4. ΒΑΡΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 5. ΓΚΟΡΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 6. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
 7. ΖΑΡΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
 8. ΚΑΡΒΟΥΝΤΖΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 9. ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΟΣ
 10. ΚΟΛΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ
 11. ΚΟΣΜΑΣ ΕΔΜΟΝΔΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
 12. ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
 13. ΛΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 14. ΜΑΡΝΕΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΛΕΩΝΙΔΑ
 15. ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 16. ΝΤΡΙΜΕΡΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 17. ΠΑΝΑΓΟΥ-ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
 18. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΑΝΕΣΑ) του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
 19. ΡΟΤΣΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
 20. ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΗ
 21. ΤΟΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
 22. ΤΣΗΡΟΥ-ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ (ΤΕΛΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 23. ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΙΑ (ΖΕΤΑ) του ΙΕΡΟΘΕΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ

 1. ΓΚΡΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 2. ΔΟΥΒΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
 3. ΔΡΟΛΙΑ ΜΑΡΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Εκλογική Περιφέρεια ΦΕΝΕΟΥ

 1. ΓΚΙΟΚΑ-ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
 2. ΛΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Κοινότητα Σικυώνος – Κιάτου

 1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 2. ΑΔΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ
 3. ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 4. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
 5. ΚΩΣΤΑΚΗ-ΜΕΛΑΧΡΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 6. ΝΑΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΛΑΜΠΡΟ
 7. ΠΙΚΟΥΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας!

Δυναμώνουμε τη δική μας φωνή!

Η μάχη των τοπικών εκλογών είναι μια μάχη πολιτική, γιατί ψηφίζουμε για τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Για αυτό:

 • Καλούμε να συσπειρωθούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση και όσοι ακόμη δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως στο κύριο: στην ανάγκη οργανωμένης δράσης για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην προοπτική μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης, στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής.

Οι άλλες δυνάμεις επιχειρούν να κρύψουν ότι τα λαϊκά προβλήματα συνεχώς θα χειροτερεύουν αφού οι Δήμοι είναι τοπικός κρατικός μηχανισμός εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποιεί τις κεντρικές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 • Το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι Κυβερνήσεις με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στη Τοπική Διοίκηση είναι τροχοπέδη για τους Δήμους, περικόπτοντας συνεχώς τη χρηματοδότηση, απαγορεύοντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οδηγώντας σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, εμποδίζοντας την υλοποίηση έργων που ανακουφίζουν το Λαό, γιατί τέτοια έργα δεν έχουν ανταποδοτικότητα.

Με τις πολιτικές αυτές συναινούν οι άλλοι υποψήφιοι που παρουσιάζονται με το μανδύα του ανεξάρτητου. Σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Κανείς υποψήφιος Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος δε βγήκε από παρθενογένεση. Όλοι έχουν πολιτική ταυτότητα, έχουν ενεργοποιηθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στα κοινά με προηγούμενες δημοτικές αρχές. Βέβαια τώρα μπροστά στις εκλογές βλέπουμε τα μαχαίρια να βγαίνουν και η κόντρα καλά κρατεί. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι όλα τα προηγούμενα 5 χρόνια στην πλειοψηφία των σοβαρών θεμάτων που συζητιόντουσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν κοινή στάση. Τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή και οι «αντιπολιτεύσεις» τους;

 • Δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την αντικατέστησαν με αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Δεν διεκδίκησαν ούτε καν να αποδοθούν τα 16 δις ευρώ στους δήμους που έχουν παρακρατηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό από το έτος 2009 έως σήμερα. Αντίθετα έτρεξαν από τους πρώτους να παραδώσουν τα αποθεματικά του Δήμου μας για να σωθούν οι τράπεζες.
 • Αποδέχονται τη λογική του κόστους- οφέλους στα έργα γι’ αυτό και κανένας έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία δεν έχει γίνει ή μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας με αποτέλεσμα στον 21ο αιώνα να βλέπουμε σπίτια και μαγαζιά να πλημμυρίζουν με μια δυνατή βροχή. Ακόμα χειρότερα δίπλα στο 1ο δημοτικό σχολείο να υπάρχει αποθήκη με καρκινογόνες ουσίες ή στο ΕΠΑΛ να μπαίνουν νερά. Ούτως ή άλλως έχουν σταματήσει να τα λένε έργα αλλά επενδύσεις ….ή αναπτυξιακό πλάνο.
 • Αποδέχονται τη λογική ότι ο δήμος είναι ένας φορομπηχτικός μηχανισμός και γι’ αυτό καλούμαστε να πληρώνουμε παντού στις αθλητικές και πολιτιστικές δομές του δήμου, που και αυτές είναι ανεπαρκείς.
 • Καμία απόφαση δεν πήραν ενάντια στους πλειστηριασμούς για όσους χρωστούν από 500€ και πάνω προς το Δήμο.
 • Δεν διεκδίκησαν την πρόσληψη μόνιμου και αναγκαίου προσωπικού στο δήμο για να καλυφτούν οι ανάγκες σε καθαριότητα, επισκευές σχολείων, δρόμων κ.α. Αντίθετα με απευθείας ανάθεση όλα σε εργολάβους… και ο κόσμος να πληρώνει βέβαια πανάκριβα όλες τους αυτές τις συμφωνίες με εργολάβους και επιχειρηματίες. Αλλά και όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα αυτών των λίγων δημοτικών υπαλλήλων που έχουν μείνει, τι έκαναν; Έκαναν έφεση σε απόφαση που βγήκε, παρόλο που κανένας δεν τους υποχρέωνε, για να πάρουν τα δώρα και τα επιδόματα οι καθαρίστριες του Δήμου, λεφτά που είναι δικά τους και τα έχουν δουλεμένα με το παραπάνω.
 • Και τέλος για τα μεγάλα ζητήματα του δήμου όπως το νερό και τα απορρίμματα τσακώνονται σαν τα κοκόρια. Κουβέντα από κανέναν όμως για την ουσία του προβλήματος. Για τα σκουπίδια αφού κάνανε την αναγκαία επανάσταση τους λέγοντας ότι θα φτιάξουν δικό τους εργοστάσιο, τελικά συμφώνησαν μαζί με Περιφέρεια και Κυβέρνηση για την παράδοσή τους στην ΤΕΡΝΑ, κάτι που θα πληρώσουν ακριβά οι δημότες του Κιάτου αφού τα τέλη υπολογίζεται να ανέβουν 5 φορές πάνω. Όσο για το νερό κανένας δεν μιλάει για το κύριο. Ότι δηλαδή συμφωνούν με το πλαίσιο διαχείρισης στη λογική της ανταποδοτικότητας που αντιμετωπίζει το νερό όχι σαν κοινωνικό αγαθό αλλά σαν εμπόρευμα. Λογική που οδηγεί να το πληρώνουμε πανάκριβα ή να γίνονται ακόμα και διακοπές για οφειλές. Όλοι τους δεν βγάζουν άχνα για τις επιχειρηματικές μονάδες, όπως ο Βίκος, που εκμεταλλεύονται χρόνια τώρα το νερό της περιοχής μας, ενώ κρούει ο κώδωνας του κινδύνου για τα διαθέσιμα αποθέματα, με την νέα γεώτρηση που ετοιμάζουν όπως καταγγέλλει και η κοινότητα Καλλιανίου. Το επόμενο βήμα είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση του νερού.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΡΕΙΣ

ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Δώσε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση, όλο το προηγούμενο διάστημα με τις λίγες δυνάμεις που είχαμε δώσαμε μάχες τόσο μέσα όσο και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων:

 • Βάλαμε το ζήτημα να εξαιρεθούν από τα δημοτικά τέλη ευπαθείς ομάδες όπως οι οικογένειες που ζουν με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχιας, οι ΑΜΕΑ, οι μονογονεικές οικογένειες, οι πολύτεκνοι κτλ
 • Προτείναμε τη σύνδεση του τέλους επιτηδεύματος των επιχειρήσεων με βάση το εισόδημα γιατί δεν μπορεί να πληρώνει τα ίδια η τράπεζα με τον μικρό μαγαζάτορα.
 • Καταθέσαμε πρόταση να αποποιηθεί ο Δήμος του δικαιώματος να προχωράει σε κατασχέσεις- πλειστηριασμούς για χρέη στον Δήμο.

Για όλα αυτά η απάντηση τους ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ. Είτε γιατί δήλωναν αναρμόδιοι, είτε γιατί δεν τους το επέτρεπε η νομοθεσία. Όμως υπάρχουν παραδείγματα δήμων που έχουν κομμουνιστή δήμαρχο όπως η Πάτρα, το Χαϊδάρι κ.α. που εναντιώθηκαν σε αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους, υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και γι’ αυτό και τους τρέχανε στα δικαστήρια. Τέτοιους δημάρχους έχουμε ανάγκη!!!

Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, ότι ο δήμος δεν μπορεί να γίνει «νησίδα» μέσα στο πέλαγος των αντιλαϊκών μέτρων. Δεσμευόμαστε όμως να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:

 • Να αποδοθούν τα 16 δις ευρώ στους δήμους που έχουν παρακρατηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό από το έτος 2009 έως σήμερα. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του λαού.
 • Την μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στο δήμο.
 • Διαχείριση των απορριμμάτων υπό κρατικό έλεγχο με βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή, κομποστοποίηση και υγειονομική ταφή του υπολείμματος, χωρίς ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών.
 • Την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων και την κατασκευή νέων για την κάλυψη των αναγκών. Κανένα παιδί έξω από παιδικούς σταθμούς και κατάργηση των τροφείων για ευπαθείς ομάδες.
 • Μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.
 • Την δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και αθλητισμό που αποτελούν αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια.
 • Την στήριξη της αγροτικής παραγωγής.
 • Να μην υπάρξει δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού ή μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας και πλειστηριασμοί για χρέη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας προς τον δήμο, ούτε διακοπή νερού.
 • Διεκδικούμε την δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα κατασκευής έργων με την πρόσληψη επιστημονικού και εργατικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αντιστεκόμαστε στην τμηματική ανάθεση έργων σε ιδιώτες που όπως έχει αποδεδειχθεί όχι μόνον τα έργα δεν τελειώνουν αλλά αντίθετα βγαίνουν παθητικά λόγο μεγάλων εκπτώσεων και τελματώνουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις των ιδιωτών αναδόχων για αναχρηματοδοτήσεις όπως το φράγμα του Ασωπού κ.α.