Πρώτη ψήφος κόκκινη!

Κείμενο της Χριστίνας Κάππου, μαθήτριας Γ’Λυκείου, μέλους της ΚΝΕ.

Σε αυτές τις εκλογές κάνουμε τη διαφορά! Κάθε νέος που βλέπει τα ονειρά του και την ζωή του να καταδικάζονται έχει κάθε λόγο η πρώτη ψήφος να είναι αγωνιστική, ανατρεπτική !

Η απάντηση μας στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και στη συνεχή προπαγάνδα που βιώνουν οι μαθητές είναι μία, και τη φωνάζουμε δυνατά μέχρι να ακουστεί καλά στα αφτιά της κυβέρνησης και των κομμάτων της. Η πρώτη ψήφος του κάθε παιδιού σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας πρέπει να είναι κόκκινη. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να δουν πως το πραγματικά σύγχρονο και νέο αντάξιο του 21ου αιώνα είναι το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μεταφέρει τη φωνή του λαού μέσα στη βουλή στην ευρωβουλή στους δήμους και τις περιφέρειες. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ήταν αντίθετο σε όλα τα νομοσχέδια που τέθηκαν στη βουλή, που σκοπό έχουν να κάνουν το σχολείο μας πιο εξοντωτικό, πιο ψυχοφθόρο. Που θέλουν να κάνουν το σχολείο μας εξεταστικό κέντρο πηγαίνοντας σχολείο μόνο και μόνο για να μαθαίνουμε τα βασικά που θα μας χρειαστούν για το πανεπιστήμιο. Δεν θέλουν ολοκληρωμένους ανθρώπους και αυτό φαίνεται από τα νομοσχέδια που ψηφίζουν. Τους συμφέρει οι μαθητές να έχουν σκυφτό κεφάλι γιατί ξέρουν πολύ καλά πως οι νέοι αυτής της χώρας μπορούν να αλλάξουν αυτό τον κόσμο. Μας φοβούνται και κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν το αναπόφευκτο.

Όσοι λοιπόν ποντάρουν πως θα ψηφίσουμε μία από τα ίδια, πως θα αφήσουμε να παίζουν μπάλα με τα όνειρά μας , κάνουν λάθος! Έχουμε μία ευκαιρία! Δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη! Είναι στο χέρι όλων εμάς που έχουμε βαρεθεί αυτό το σάπιο σύστημα να κάνουμε τη διαφορά, ψηφίζοντας το μόνο κόμμα που μιλάει για τα δικαιώματα μας και για έναν κόσμο διαφορετικό. Όλοι οι μαθητές που τα τελευταία χρόνια πάλευαν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, πρέπει να ψηφίσουν ακριβώς όπως αγωνίζονται πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι η φωνή όλων των μαθητών, το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές δεν σε θυμήθηκαν τώρα. Στήριζαν και στηρίζουν τους αγώνες των μαθητών, ήταν αυτοί που μέσα στα σχολεία σου έλεγαν να παλέψεις για ότι σου αξίζει, να μην περιμένεις σωτήρες, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που δεν την νοιάζει εάν τα σχολεία μας έχουν ελλείψεις από καθηγητές, εάν εμείς πρέπει να κάνουμε μαραθώνιο από το σπίτι, στο σχολείο, στο φροντιστήριο και ξανά από την αρχή, δηλαδή να φεύγουμε από τις 8 το πρωί και να γυρνάμε στα σπίτια μας στις 10 το βράδυ. Αυτό που τους νοιάζει είναι να μάθουν οι μαθητές να συμβιβάζονται.

ΚΚΕ λοιπόν γιατί είναι ηχηρή απάντηση στα αυτιά των καπιταλιστών, γιατί είναι ηχηρή απάντηση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τους εγκληματίες της, που πρέπει να γκρεμιστούν από την 3η θέση. Είναι αυτοί που  δείχνουν τον μετανάστη και τον κυνηγημένο σαν υπεύθυνο για την κατάσταση που ζούμε και τα έχουν κάνει πλακάκια με εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους. Στέλνουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα στην Ε.Ε. των νέων που το 17.2% τους είναι εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και εργασίας, που 120 εκατομμύρια ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, που το 10.7% των νέων εγκαταλείπει πρόωρα το σχολείο, που σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ δολοφονούν τους λαούς και δημιουργούν χιλιάδες πρόσφυγες και θαλασσοπνιγμένους. Αυτή είναι η πραγματική ΕΕ που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα κόμματα. Εμείς παλεύουμε για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Τα όνειρά μας για τη ζωή και το μέλλον μας περνούν από το χέρι όλων μας και μπορούμε να τα κατακτήσουμε. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να μορφωθούμε να δουλέψουμε με δικαιώματα να απολαύσουμε τη ζωή.

Καλούμε όλους τους μαθητές που είναι αγανακτισμένοι, που έχουν βαρεθεί αυτή την κατάσταση να κάνουν την πρώτη ψήφο τους να μετράει πραγματικά. Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ εμείς είμαστε αυτοί που γράφουμε το σενάριο της ζωής μας και όχι κομπάρσοι και απλοί παρατηρητές. Δυνατό ναι στο ΚΚΕ από όλους τους νέους στις Ευρωεκλογές, στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και δυνατό όχι στη σαπίλα του συστήματος και της Ε.Ε.

Να ανοίξουμε με τον αγώνα μας το δρόμο για «έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων»»…