Για τον προϋπολογισμό του Δήμου Λουτρακιων-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Ο προϋπολογισμός που τίθεται αυτές τις μέρες προς συζήτηση στο Δήμο Λουτρακίου έχει ξεκάθαρο αντιλαϊκό χαρακτήρα και η ουσία του είναι ότι ο λαός θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.Υπάρχει πλήρης συμφωνία με τις αρχές τις ανταποδοτικότητας, της ιδιωτικοποίησης,της λειτουργίας των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με στόχο το κέρδος.

Στόχος είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο από θυσίες του λαού για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Σε αυτές τις κατευθύνσεις συμφωνεί το σύνολο των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες και προεκλογικά και τώρα προτάσσουν τους στόχους για ανάπτυξη παραγνωρίζοντας το γεγονός πως αυτές ερχονται σε σύγκρουση με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.Το πλαίσιο αυτό έχει διαμορφωθεί από μια σειρά νόμων, του Καποδίστρια και του Κλεισθένη από προηγούμενες κυβερνήσεις, το Μεσοπρόθεσμο, καθώς και στις αναδιαρθρώσεις που πέρασε η τωρινή κυβέρνηση πατώντας και συμπληρώνοντας τις αντιδραστικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αποτέλεσμα αυτών είναι το να επιβάλλεται η υλοποίηση των κεντρικών κατευθύνσεων και στους Δήμους, γεγονός που συμπληρώνεται από το ότι κατά την έγκριση μετράνε μόνο οι θετικές ψήφοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι στερούνται του δικαιώματος της αρνητικής ή λευκής ψήφου.Η ουσία είναι μια: για μια ακόμα φορά κατατίθεται προϋπολογισμός στον οποίο τα έσοδα που περνούν από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι σε ποσοστό πολύ χαμηλότερα από τα ίδια έσοδα. Η αναλογία αυτή αποδεικνύει πως ο Δήμος μετατρέπεται σε φορομπηχτικό μηχανισμό, υποχρεώνει το λαό να πληρώνει όλο και πιο πολλά. Οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν διπλά και τρίδιπλα για παροχές που ήδη έχουν πληρώσει με την κεντρική φορολογία.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό. Οι λαϊκές ανάγκες δεν υπηρετούνται και δεν καλύπτονται από την τοπική διοίκηση και τις πολιτικές της ΕΕ καιτων κυβερνήσεων. Ο λαός θα δει αποτέλεσμα μόνο αν πάρει την κατάσταση στα χέρια του,με αγωνιστική διεκδίκηση για την κάλυψη των αναγκών του. Σε αυτούς τους αγώνες ηΛαϊκή Συσπείρωση θα δίνει το βροντερό παρών.