Σύσκεψη σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ανακοίνωση του σωματείου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με το νομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ προς ψήφιση στην βουλή για τα εργασιακά, επιχειρείται να κατεδαφιστούν όσα κατακτήθηκαν απ’ τους εργαζόμενους τα τελευταία 100 χρόνια.

Με το νόμο καθιερώνεται 10ωρη δουλειά, που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας για ένα εξάμηνο. Οι δύο επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή, με την κυβέρνηση να παραπέμπει τον εργαζόμενο σε αναπλήρωσή τους με μειωμένο ωράριο ή άδεια όποτε συμφέρει την επιχείρηση.

Με την κατάργηση του 8ωρου και την καθιέρωση της 10ωρης εργασίας την ημέρα, χωρίς πρόσθετη υπερωριακή αμοιβή και αύξηση των υπερωριών στις 150 ώρες που θα είναι και φθηνότερες κατά 20%, ανοίγει η πόρτα διάπλατα για την έκρηξη της ανεργίας. Η Κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση, ενώ καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και απελευθερώνονται οι απολύσεις. Με την τηλεργασία επιβάλλεται δουλειά χωρίς όρια, όποτε θέλει ο εργοδότης και παράλληλα μπαίνουν νέα εμπόδια στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά τον υπονομευτικό και διασπαστικό της ρόλο, βάζει εμπόδια στην οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων.

Στην πρόταση για σύσκεψη σωματείων της δύναμης του ΕΚΚ, η απάντηση ήταν ότι περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η ΓΣΕΕ και μετά βλέπουμε… Περιμένουν τη ΓΣΕΕ που χαρακτήριζε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων γελοίες, που βρίσκει και θετικά σημεία στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

Για άλλη μία φορά η πλειοψηφία του ΕΚΚ αποδείχτηκε ο καλύτερος σύμμαχος κυβέρνησης και εργοδοσίας. Την πιο κρίσιμη στιγμή στοιχίζονται πίσω από τη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ώστε να μην κουνηθεί φύλο στους χώρους δουλειάς του νομού μας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συμμετέχει στη σύσκεψη του σωματείου μας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 31-05 στις 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου